iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Стихосбирка на пернишка поетеса вече на пазара

На 31 март /сряда/ 2010 г. от 17.00 ч. в Малкия салон на Двореца на културатасе състоя представяне на две стихосбирки от пернишки поетеси: „Неизбежна любов" от Лилия Златкова и „Ничия душа" от Дани Лазарова.
 
Лилия Златкова е известна на любителите на поетическото изкуство в нашия град, тъй като досега е издала шест стихосбирки.  Четиридесет и седем стихотворения са публикувани в новата й книга. Вероятно защото е родена през пролетта и носи и името на цвете, авторката обича природата и я възпява. Но е посветила част от творбите си и на своите родители, на родината, на родния край и на събития и личности, оставили диря в световната и в българската история.
 
Лирическата героиня си задава въпроса дали достойно е живяла и все още търси онези мигове, които й дават отговор, които подреждат нещата около нея в един свят, в който думичките като „бленуваха", „безпаметно", „съдбовно" имат точно определено място.
 
За Йорданка Лазарова това е първата издадена стихосбирка, тя започва да пише стихотворения, есета и научни статии по време на следването си в ЮЗУ „Неофит Рилски" /някои от тях са публикувани в списание „Философия" към БАН/.
 
Литературният критик, поет и издател Катя Ерменкова запозна аудиторията със своя поглед към двете книги.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.