iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Баскетболистките на "Миньор" на пето място

Баскетболният състав на Миньор - Перник се класира окончателно на пета позиция с 25 точки в актива си. От общо 20 мача по време на първенството в националната лига жълто - черните са допуснали 15 загуби и имат 5 победи.
 
Баскетболистките на Миньор - Перник се наредиха на пета позиция в окончателната подредба в националната баскетблона лига при жените. Последни са състезателките на Славия, които не успяха да запишат нито една победа от началато на първенството. На първо място е съставът на „Дунав Еконт" - Русе, с 37 точки, след него се нарежда отборът на Бургас - „Лукойл Нефтохимик" отново с 37 точки. Плейофите за четвърт финалите ще се играят на 11 април, един срещу друг ще излязат Монтана 2003 и Славия. На следващия ден ще е двубоят Берое 07 и Миньор. Класиралите се на първите две места в таблицата Дунав и Лукойл ще почиват до мачовете през май месец за определянето на първите места. Най-полезната състезателка на сезона в Националната баскетболна лига за жени е Трейси Едуардс, която беше част от тима на Лукойл Нефтохимик. Въпреки че напусна в средата на сезона, американката има необходимите 40% от срещите, за да попадне в класацията. Центърът записваше средно по 23.5 точки, 11.5 борби, 1.2 откраднати топки, 0.6 асистенции и 0.7 блока за коефициент от 27.3 пункта, който я нарежда на челната позиция. Втора е баскетболистката на Берое 07 Латаша Байърс.
 
На трето място е българката Камелия Михалкова. Баскетболистката на Миньор направи много силен сезон и беше основа на пернишкия тим. Тя редовно присъства в класациите в отделните кръгове, а сега намира място и в тази, с коефициент от 20.9 пункта на среща. Михалкова постигна с 20.3 точки, 8.1 борби, 3.4 асистенции, 1.4 откраднати топки и 0.7 блока на среща./Кракра
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.