iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ЧЕЗ търси "наказателна бригада" за Пернишко

Електроразпределителното дружество ЧЕЗ ще плати най-малко 14.7 млн. лв. на компаниите, които ще се занимават с изключване и включване на тока на некоректните към дружеството клиенти през следващите две години. Това показва справка в Официалния вестник на Европейския съюз, където електроразпределителното дружество е публикувало обявата си.
 
Данни от регистъра за обществените поръчки показват, че за последен път подобен конкурс е обявяван от ЧЕЗ през ноември 2008 г. Тогава са сключени договори за 8.7 млн. лв. със срок на изпълнение 18 месеца. Конкурсът е бил разделен на 20 самостоятелни позиции, както и настоящата поръчка, но половината от тях са се провалили и участник така и не избран, поне според данните на регистъра.
 
Всяка от позициите е предназначена за отделен район, който се обслужва от чешкото електроразпределително дружество. По 10 лота на конкурса не се е явил нито един участник през 2008 г. Документи за участие в новата поръчка се приемат в компанията най-късно до 27 май 2010 г.
 
Областите, за които е предназначена поръчката, са гр. София, София-област, област Перник, област Кюстендил, област Благоевград, област Плевен, област Ловеч, област Враца, област Монтана, област Видин. Гаранцията за участие в процедурата е 147 640 лв. общо за всички позиции. На избраните фирми ще се плаща ежемесечно по банков път до 30 календарни дни след изпълнение на определените задачи.
 
Участниците в конкурса ще трябва да представят финансовите си отчети за предходните три години. Задължително дружествата трябва да имат приход от обичайната си дейност от минимум 600 хил. лв. ЧЕЗ изисква от дружествата да имат сключена застраховка за професионална отговорност от 50 хил. лв. за едно събитие и минимум 200 хил. лв. за всички проверки.
 
Таксата за прекъсване на електроенергията в момента е 38.40 лв. в рамките на работен ден и 19.20 лв. за обикновено пускане на тока. До края на миналата година от ЧЕЗ искаха от клиентите си такса от 80 лв. и дори планираха да я увеличат от 1 януари, но решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) постанови максимални цени за повторно пускане на тока.
 
Първоначално чешкото дружество оспори решението на държавния регулатор пред съда, но после беше принудено да се съобрази с него. Според дружеството ДКЕВР е признал само 40% от реалните разходи за повторно включване на електрическата енергия.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.