iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Владайско въстание блокира депутат

Владайско въстание блокира депутат

Активизирането на строителните работи по реконструкцията на ул. „Владайско въстание" в района на фирма „Стомана Индъстри" тази сутрин предизвика пълен хаос. Десетки шофьори се оказаха блокирани в безиходица по трасето след нахълтването на строителните машини, които извършват сериозни изкопи на няколко места по уличното платно. В задръстването е попаднал и народният представител Владислав Димитров, който е останал блокиран за около час.
 
Напрактика от трилентовия път за движение на автомобили може да се използва само едната лента, но пък тя е била заета от паркирани ТИР-ове и други коли.
Това не прилича на нищо - фирмата е задължена да регулира движението и да се погрижи неудобствата да са минимални, коментираха потърпевши.
Ремонтът се отразява сериозно на всички фирми, които се намират в района, коментира и народният представител. Организацията е под всякаква критика, категоричен е той, като в същото време призна, че хората са си виновни.
Запознати твърдят, че фирмата изпълнител се е активизирала след празниците заради междинен пусков срок до 20 април.
 
Ремонтът на улицата, която обслужва повече от 40 предприятия и Митницата, започна в резултат на спечелен проект от община Перник в партньорство със „Стомана Индъстри"АД на основание Закона за насърчаване на инвестициите. Като сертифицирана за Първи клас инвеститор фирмата има право да получи финансиране от държавата за изграждане на елементи от техническата инфраструктура, като основно изискване е тази инфраструктура да е публична собственост.
 
Сумата на държаваната помощ беше в размер на 8 038 095 лв. Договорът беше подписан на 17 ноември 2008г.
 
След оспорвана в Комисията за защита на конкуренцията процедура за възлагане на обществена поръчка, реконструкцията на улицата беше възложена на фирма „Инфрастрой".
 
В отчета за касовото изпълнение на общинския бюджет за 2009г. в капиталовите разходи като план са записани 5,3 млн. лв. за осъществяването на този проект. Отразени са и над 600 хил. лв. извършени разходи.
 
В плана за капиталови разходи за 2010 година за ул. „Владайско въстание" са записани 4,5 млн. лв., но не като целева субсидия или преходен остатък, а като собствени приходи.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.