iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лепнаха още 8 години на Маце Дивотински

Лепнаха още 8 години на Маце Дивотински

Осъденият на доживотен затвор Малин Крумов - Маце Дивотински получи още една ефективна присъда от Варненския районен съд. 41-годишният Крумов бе признат за виновен за изнудване на друг затворник.
 
В периода от 5 юли до 8 септември 2008 г. Крумов принуждавал със сила и заплашване друг затворник да му дава собствените си вещи, получени чрез свиждания и колетни пратки. В продължение на около 2 месеца изнудване той отнемал от потърпевшия предимно цигари, кафе и хранителни продукти, оценени на общо 217 лв.
 
Делото бе разгледано по общия ред, а присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.
 
Спрямо Малин Крумов в съда е внесен и обвинителен акт за бягството му от Варненския затвор. Предстои насрочване на делото за разглеждане в съдебно заседание, съобщават още от Районния съд.
 
Малин Бориславов Крумов с прякор Маце излежава доживотна присъда без право на замяна. От Варненския затвор избяга в следобеда на 9 януари. Крумов прескочa 6-метровата стена на Варненския затвор, покатервайки се по гръмоотводен кабел пред погледа на тежко въоръжен надзирател. След като е обявен за национално издирване, няколко часа по-късно беглецът e заловен на трийсетина километра от Варна в посока Бургас.
 
Това бе първото в историята на страната бягство от затвор на осъден с доживотна присъда, откакто това наказание съществува.
 
Маце е в затвора за предумишлено убийство на македонеца Орце Коруновски, извършено през септември 2002 година в заведение в центъра на Варна. Убийството стана известно като един от първите публични разстрели в България.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.