iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Велик празник на Великден в Трън (снимки)

Велик празник на Великден в Трън (снимки)

Целият Трън се изсипа в центъра за велик празник по Великден. По обяд на площада под топлото слънце имаше толкова много народ и все усмикнат и нагласен както си подобава. Жители на градчето, местни дошли в родния край за празника, специално поканени гости, случайно минаващи станаха част от доброто настроение и Великденската еуфория.
 
„Христос воскресе из мертвих, смертию смерт поправи сущим во гробех живот даровав."
 
С тези добре познати думи на вдъхновения църковен химн в прослава на Христовото Възкресение монасите от Църногорския манастир „Св.св. Козма и Дамян" игуменът архимандрит Евгений и йеромонах Никанор сложиха началото на официалната част на празника. Братята имат специално отношение към Трън и трънчани. Не ги забравят в молитвите си, а заедно с градската управа полагат усилия за осъществяването на трансгранични туристичиске проекти, които да сближат православните от двете страни на границата. 
 
Кратко приветствено слово произнесе и кметът Станислав Николов. Да са търпеливи в трудностите и да вярват в успехите, пожела той на съгражданите си.
 
Празничната програма започна с изпълненията на фолк певицата Симона. Подгряла публиката с популярни парчета от фолка и народната музика, тя отстъпи място на сцената за Теди Кацарова, но най-много радост на публиката донесе Константин, който скъси разстоянието и пофлиртува с трънчани по неповторими свой начин.
 
Сред гостите бяха зам. областните управители Георги Шарлачки и Радослав Йорданов, шефът на областното пътно управление Румен Сачански, общински ръководители на ГЕРБ, трънчани и приятели на Трън, които не живеят постоянно в града.
 
Даже легендарният Васко Кръпката на път за приятелско парти също се оказа на празника.
 
Балони, захарни петлета и шекерени пръчици, други разни шарении и вкусотии предлагаха улични търговци.
 
Великденски люлки нямаше, но затова пък в деня на празника излезе втория брой на вестник „Трън" , богат на четиво и информация.
 
Специално за празника беше отворен и ресторанта на новия хотел в центъра, където домакините и кмета посрещнаха на изискан коктейл отбрани гости.
 
Макар и много зает като основен домакин кметът Станислав Николов оддели внимание и на своето семейство. Съпругата му Милена беше на площада с бебето Александър и баткото Тони.
 
Хората ни заслужават това внимание, колкото и да ни струва. Един път е Великден, бяха убедени  от градската управа.
 
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.