iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Извънредни дежурства даде полицията за Великден

Над 1400 параклиси, църкви и манастири са проверени от пожарникарите в навечерието на Великден - В 207 обекта са констатирани нарушения и са връчени разпоредителни документи за отстраняването им. По време на празниците са осигурени извънредни дежурства на огнеборците в 136 църкви и манастири, съобщават от прес-центъра на МВР.
 
За поредна година пожарникарите в цялата страна провериха над 1400 параклиси, църкви и манастири. В над 200 от проверените обекти са констатирани нарушения и са връчени разпоредителни документи за тяхното отстраняване. Сред най-честите нарушения са липсата на достатъчно изправни уреди за първоначално пожарогасене, затворени или заключени евакуационни изходи и използване на неизправни отоплителни уреди. Акцент при проверките е поставен върху спазването на противопожарния режим, създаване на условия за успешна евакуация и състоянието на електрическите и отоплителните инсталации. Огнеборците са извършили допълнителни инструктажи на църковните служители за стриктното съблюдаване на противопожарните правила. Дежурните противопожарни смени са се запознали детайлно с християнските храмове. Изработени са оперативни схеми с пътищата за достъп, начина за изключване на електричеството, противопожарното водоснабдяване и плановете за евакуация в случай на пожар. По време на празниците са осигурени извънредни дежурства в 136 църкви и манастири.
 
За да се избегнат произшествия пожарникарите съветват да се внимава при използването и паленето на свещи. Запалените свещи да се поставят само в специално пригодени за това негорими и защитени от вятър съдове. Да се внимава при скупчването на хора да не бъдат запалени дрехи, особено от синтетични материали. Не допускайте бутане и изпреварване! При възникване на произшествие най-добрите съветници са самообладанието, уважението към ближния и спазването на реда. Изпълнявайте указанията на служебните лица и оказвайте съдействие на деца, възрастни и трудноподвижни хора. Огнеборците приканват в дома свещи да се палят само върху специални негорими подложки и в съдове, защищаващи пламъка от течение.
 
При пожар своевременно сигнализирайте органите за пожарна безопасност и спасяване на тел. 160 и 112.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.