iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


И тази година перничани ще посрещнат Възкресението Христово в Рилската обител

И тази година перничани ще посрещнат Възкресението Христово в Рилската обител

Гости от Гърция, Македония и Сърбия са сред най-многобройните чуждестранни богомолци, посещаващи Рилския манастир за Великденските празници. Това информира игуменът на Рилския манастир Адрианополският епископ Евлогий, съобщи "Двери бг".
 
Епископ Евлогий заяви, че броят на посетителите е различен всяка година, но очаква няколко хиляди души да посетят обителта в дните на Великден. В нощта срещу празника броят на хората е малък, като идват предимно хора от близките до Рилския манастир населени места. Сериозна е обаче броиката на перничани, които посещават манастира. Както всяка година стотици жители на областта отиват на Рилския манастир, за да посрещнат Възкресението Христово.
 
От миналата година и Перник вече разполага с частица от мощите на Св. Иван Рилски, които се съхраняват в Рилската обител. Според провело се официално проучване през изминалата година, посетителите в Рилския манастир в трите дни на Великден са били над 10 000 души. Най-големият процент от чужденците са гръцките граждани.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.