iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Добри са условията за туризъм в планините по Великден

Добри са условията за туризъм в планините, съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) към Българския червен кръст (БЧК).
 
В планините духат слаби до умерени ветрове. Температурите са положителни, с изключение на най-високите върхове. Ски съоръженията работят в курортите Боровец, Алеко, Банско, Пампорово.
 
На връх Ботев температурата е -2 градуса, времето е облачно, духа слаб вятър. На „Алеко" е 2 градуса, има разкъсана висока облачност, времето е тихо. Не е имало инциденти с туристи през изминалата нощ.
 
На Великден времето ще е слънчево и топло. Максимални температури между 18 и 23°, съобщиха от НИМХ при БАН. Топло и предимно слънчево ще е времето и в понеделник. Температурите ще се повишат с още 1-2 градуса. От запад ще започне да се заоблачава и привечер в западните райони ще превали. Във вторник ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има валежи и гръмотевици. Вятърът от северозапад ще се усили и ще проникне по-хладен въздух. Дневните температури ще се понижат чувствително и максималните ще бъдат между 12 и 17°. Утре над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-значителна купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива над източните и планинските райони, където на много места ще превали и прегърми. Възможни са градушки. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен, западен вятър. Максимални температури между 16° и 21°, в София около 16°.
 
Започналото днес от югозапад увеличение на облачността след обяд ще обхване страната. На места, главно в Южна България и планините, ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони придружен с гръмотевици. Максимални температури между 16 и 21°, в София 16°.
 
През нощта значителна облачност ще има над северозападните райони, където ще превали дъжд. Над останалата чат от страната облачността ще намалее до изясняване. Минимални температури между 3° и 8°, в София около 3°.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.