iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Миньор тръгна към Европа - догони Левски, наред е ЦСКА

В мач от 21-ия кръг на елитната ни група отборът на Миньор Перник победи с минималното 1:0 гостите от Черно море на стадиона в Кюстендил.
 
След успеха "чуковете" събраха актив от 35 точки, колкото има и Левски и заема петото място. Черно море са на шестата позиция с 33 точки.
 
В герой за победителите се превърна голмайсторът Павле Делибашич реализирал дузпа в 34-ата минута.
 
В седмата минута хубаво центриране отдясно на Крумов търсеше играч на домакините в наказателното поле, Делибашич падна, но реферът не отсъди нарушение. Гостите отвърнаха с удар на Тодор Колев с глава в 19-ата минута, но кълбото премина покрай гредата на миньорската врата. Три минути по-късно Йордан Юруков, който се завърна на терена след осем месеца извън терените центрира от пряк свободен удар, но Ивайло Иванов изби кълбото.
 
В 34-ата минута Тодор Колев фаулира Пламен Крумов и последва дузпа, която Делибашич реализира, пращайки кълбото под плонжа на Карамфил Илчев. До края на полувремето не паднаха нови голове и "чуковете" се оттеглиха на почивка с гол преднина.
 
През втората част най-интересното положение става в 75-ата минута, когато удар на влезлия като резерва Янкович нацели сглобката на вратата на Черно море. В последните минути възпитаниците на Велизар Попов тръгнаха да търсят изравняването, но не сполучиха. Миньор също създаде няколко опасности пред вратата на Илчев, но нов гол не падна.*Sportni.bg
снимка:Георги Димитров/ Sportni.bg
 
Стартови състави:
 
Миньор Перник: Иванов, Божиков, Олегов, Златков, Стоев, Харизанов, Цветков, Иванович, Делибашич, Илиев, Крумов
 
Черно море: Илчев, Лазаров, Трифонов, Георгиев, Николов, Заков, Колев, Аврамов, Кулибали, Стоянов, Юруков
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.