iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Болница става Старчески дом

Болница става Старчески дом

Местят домуващите от Слишовци през май
Трънската болница става Старчески дом. Сградата на бившата лечебница, която след преструктурирането е необитаема, се преустройва в дом за възрастни хора. "Предвидено е от 1 януари следващата година в дома да бъдат обособени пет отделни жилища от семеен тип. Те ще бъдат с капацитет от по 15 души. Това ще бъда направено, за да отговаря на изискванията на Европейския съюз", заяви кметът на пограничния град Станислав Николов.
В момента болничната сграда се ремонтира. Строители освежават помещенията, в които през май ще бъдат преместени старите хора от бунгалата в Слишовци. Те ще бъдат настанени по двама в стая, ще имат на разположение самостоятелни санитарни възли и ще живеят в условия близки до домашните. След преместването в болницата капацитетът на дома ще стане за 70 човека.
 
В момента в Слишовци наличните пет бунгала се обитават от 40 души. С преместването на домуващите старци в Трън, грижите за тях значително ще бъдат подобрени. Допълнително удобство за обитателите, повечето от които са лежащо болни е, че в съседство с тях е медицинският център.
 
С времето домът за стари хора ще бъде разширен. Към него ще бъде включено и бившето сиропиталище. Интернатът ще бъде ремонтиран и пригоден за нуждите на възрастните хора.
 
Градски вестник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.