iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Търсят допълнително водоснабдяване за Драгичево, Кладница, Студена и кв. "Църква"

Търсят допълнително водоснабдяване за Драгичево, Кладница, Студена и кв. "Църква"

На свое заседание днес Областният експертен съвет по устройство на територията разгледа идеен и инвестиционен проект за допълнително водоснабдяване на с. Драгичево, с. Рударци, с. Кладница, с. Студена и кв. Църква, община Перник. Възложител на проекта е МРРБ, а проектант е  обединение „Хидро - Перник" - гр. София.
 
Със заповед на областния управител инж. Иво Петров - РД - 94, от 15.03.2010 г. на основание чл. 4, алинея 2 и чл. 141, ал. 2 от закона за устройство на територията, бе свикан експертен съвет, в който участваха представители на ВиК, ЧЕЗ - България, Басейнова дирекция - Благоевград, представител от пожарна и аварийна безопасност, експерт от РИОКОЗ, Гражданска защита, община Перник и кметовете на населените места.
 
Заседанието бе ръководено от зам. областния управител Георги Шарлачки. Предложени бяха два варианта на идейния проект, който включва и реконструкция на вътрешната водопроводната мрежа на селата.
 
Първото проектно предложение предвижда осигуряване на водозахранване от язовир Студена. Вторият вариант предлага черпене на вода от двата извора - Врелото и Попов извор.
 
Областният експертен съвет по устройство на територията взе решение да се приеме първия вариант на идейния проект за допълнително водоснабдяване на с. Драгичево, с. Рударци, с. Кладница, с. Студена и  кв. Църква, община Перник. В протокола бе записана и препоръка да се промени наименованието на обекта като отпадне село Рударци, защото  МРРБ е възложило изготвяне на самостоятелен проект за реконструкция на водопроводната мрежа на селото.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.