iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Албум разказва за пернишки художник

Албум разказва за пернишки художник

Най-добрите картини на известния пернишки художник Васил Крапчански, рисувани през последното десетилетие на 20 век и първото десетилетие на 21 век са събрани в албум, посветен на неговото творчество, съобщава "Градски вестник".
 
В стилното издание репродукциите са съпроводени с изкуствоведски текст, който въвежда ценителите на изобразителното изкуство в света и мирогледа на художника, в начина му на изразяване, в търсенето на оригиналните цветови решения, отличаващи неговите пейзажи. Книгата е предназначена не само за познавачите, но и за широк кръг читатели.
 
Васил Крапчански е роден през 1935 година в Сапарева баня, но живее и рисува в Перник. Участвал е в редица окръжни, регионални и национални изложби, и в международни пленери. Има 16 самостоятелни изложби, три от които във Франция, и десетки участия в международни изложби.
 
През последните години творбите на Крапчански, както и самият той са по-популярни в чужбина, отколкото у нас. През 2003 година художникът има две международни номинации от Американския биографичен институт - за "Мъж на годината" и "Член в Борда на съветниците". През 2004 година е номиниран за "Художник на годината" от Международния биографичен център Кеймбридж. Великобритания го номинира отново и следващата година - за "Топ сто комуникатори", а през 2007 година идва нова номинация от САЩ- "Международна награда за мир" на Обединена културна асоциация към Американския биографичен институт./ Градски
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.