iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ицо Заза пак зад решетките

Заплаха към прокурор го прати за още година и половина зад решетките, съобщава "Съперник".
 
Скандално известният пернишки рецидивист Христо Трендафилов, по.идвестен като Ицо Заза, се връща обратно зад решетките, след като бе предсрочно освободен от затвора в Бобов дол.
 
Той влиза обратно «на топло» да доизлежи останалата част от присъда за убийство от 1995 година, заради отравени заплахи към прокурора от Окръжна прокуратура Светлана Фотева.
 
Преди десет години многократно осъжданият Христо се скарал със съседа си в Габров дол Мирон Ивайлов, който също бил осъждан за убийство. Кавгата прераснала в побой и Заза съсекъл с брадва опонента си пред очите на четирима свидетели в центъра на селото. За убийството Христо е осъден на 16 години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието.
 
На 7 юли 2008 година на база определение на Окръжния съд в Кюстендил от 19 юни същата година, Трендафилов е освободен предсрочно условно, като са му наложени и пробационни мерки за срок от една година и шест месеца.
 
Докато бил в затвора, Заза почти всеки ден писал жалби до съответните инститции и искал да се направи ексхумация на убития през 1995 година негов съсеселянин. Според версията му, Мирон се е самоконтузил и не е умрял на място, а след два месеца в болницата.
 
Едва излязъл на свобода, буйният пандизчия обаче изкарал кротко само З месеца. На едно от делата срещу наркобандата в центъра, обвинаем по което беше и неговия бивш колега от Бобовдолския затвор Пламен Чолев, Заза не се сдържа и отправи закани към прокурорката Светлана Фотева.
 
Първоначално 54-годишният Христо признал, че е заплашил магистратката и се съгласил на споразумение, а после като като разбрал, че попада под ударите на чл.70 ал.7 НК и ще трябва да се върне в затвора, се отрекъл от думите си. На заседание на Районния съд в края на януари т.г., Заза хвърлил вината на бившата си адвокатка, заявявайки, че го накарала да се признае за виновен, без да му разясни последствията. "Не съм отправял закани за убийство спрямо г-жа Фотева. Даже не я познавам, никога в живота си не съм я виждал", казал затворникът пред магистратите.
 
Решението на пернишкия Окръжен съд обаче не подлежи на обжалване и Заза ще постои отново «на топло» година и половина.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.