iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишки танцьори обраха наградите на фестивал в Пловдив

Пернишки танцьори завоюваха призовите места на фестивал-конкурс в Пловдив, съобщи ТВ Кракра. Възпитаниците на Кирил Костадинов си тръгнаха от града под тепетата и с купата на кмета.
 
Конкурсът за танцово изкуство „Хармония и сила" за купа „Олимп" събра в Пловдив силно конкуренция. Перник се представи се представи с 46 деца от школа „Екстрийм-шоу". Малките таланти от нашия град завоюваха златни медали, купи, дипломи и плакети във всички възрастови категории. Те се представиха със запазената си марка хип-хоп, брейк, характерни танци и танцово шоу. Впечатлиха силно жури и публика с мини-спектакъла „Времена". За този спектакъл на ръководителя им Кирил Костадинов бе присъдена наградата за най-добра хореография. В цялата колекция от отличия, която пернишките танцьори донесоха от Пловдив, особено ценна е купата на кмета „Олимп".
 
След състезанието Кирил Костадинов изказа задоволство от това, че неговите възпитаници за пореден път са доказали високата си класа в областта на танцовото изкуство.Следващото предизвикателство пред талантите от „Екстрийм-шоу" ще бъде младежкият конкурсен фестивал на изкуствата „Еврогрейд", който ще се проведе на 27 март в зала Универсиада. Голямата награда на този фестивал е възможнастта за участие на международен фестивал в Европа. Школа „Ексткрийм" вече е печелила първото място в това състезание преди две години и надеждата, че това сега ще се повтори.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.