iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хиляди пенсионери в Перник се надигат в защита на Първанов

Ръководството на "Съюз на пенсионерите-2004"  в Перник инициира подписка в подкрепа на президента Георги Първанов, съобщи на пресконференция областният председател на структурата Катя Христова.
 
Инициативата започва от утре. Основният мотив на възрастните хора е, че държавният глава е перничанин и е техен съгражданин.
 
"Съюз на пенсионерите - 2004" приканва гражданите на Перник и на останалите общини в областта също да се присъединят към подписката.
 
Организацията излезе с позиция, засягаща кризата в отношенията между институциите и реалната криза в страната.
 
Хората от третата възраст определиха като геноцид мерките на финансовия министър Симеон Дянков спрямо пенсионерите. В подкрепа на думите си те посочиха намерението за облагане с данък на "кървавите" пари, които част от пенсионерите изкарват, работейки след пенсионирането си.
 
Възрастните смятат, че вместо да се решават сериозните социално-икономически проблеми на обществото, се предлага импийчмънт. Според тях в условия на криза това е недопустимо и води освен към икономическа и социална криза, и към политическа.
 
Съюзът на пенсионерите ще изчака да стане ясно какви са решенията от днешното заседание на Министерския съвет и ако кабинетът приеме "чудовищните" според тях мерки, ще бъде инициирана и друга социална подписка в защита на гражданите.
 
3 000 са членовете на Съюза на пенсионерите в област Перник. Само в областния град те наброяват 1 500. Цифрата на пенсионерите в региона се движи около 30 000 души.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.