iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ученици от областта се борят за 1000 стипендии

Фондация „Комунитас" дава до 1000 стипендии на ученици от основното и средно образование в България в сферата на хуманитарните науки, естествените науки и изкуствата.
 
При успех в конкурса, учениците получават годишна стипендия от 500 лв., ваучер за книги в размер на 200 лв., възможност за писмени консултации с видни български учени. В рамките на проекта се присъждат и стипендии за изключителни умения, които са в двоен размер на основните стипендии.
 
При поне 40% от кандидатите, наред с показаните умения и знания, „1000 стипендии" взема под внимание специфичен социален и/или здравословен статус на кандидата. Подкрепата на деца в неравнопоставено положение е ключов елемент в проекта. Учениците могат да участват съвместно в екипи със своите учители.
 
Проект "1000 стипендии" е създаден, за да стимулира ученици от основно и средно образователно ниво в България, които демонстрират интерес към учението, талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството и желание за бъдещо личностно развитие.
 
Обхватът на "1000 стипендии" за учебната 2010-2011 година е редовни ученици от шести до единадесети клас (през настоящата 2009/2010 учебна година) в България. Крайният срок за кандидатстване е 30 април.
 
Повече информация за критериите, документите за участие и др. може да намерите на страницата на инициативата: 1000stipendii.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.