iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Румен Търговеца остава задържан под стража, останалите 10 на свобода

Според адвоката му няма никакво доказателство за разпорстранение на дрога
 
Пернишкият Окръжен съд наложи мярка за неотклонение «задържане под стража на нарочения за наркобос Румен димитров - Търговеца. Той е обвинен в притежание и разпространение на наркотици в условията на продължаващо престъпление.
 
Според адвоката му Александър Вергинов няма нито едно годно доказателство, че клиентът ми е притежавал и разпространявал наркотици. Обвинението срещу Търговеца е изградено върху показанията на наркомани, които твърдят че са си купували дрогата около района на автопаркинга, който стопанисва Румен, но никой от тях не е посочил, че той е човекът който им е продавал дрогата, каза защитата. По време на акцията, са извършени множество обиски в негови обекти и в жилището му, но липсвали веществени доказателства. Според протоколите от тях имало само доброволно предадени от наркомани пакетчета с дрога, но това не означавало че са продадени от Румен, каза още адвокат Александър Вергинов и поиска на клиента му да не бъде налагана никаква мярка за неотклонение. Всичко останало би било абсолютно необосновано и незаконно съобразно и ще отприщи една порочна практика, заяви адвокатът. Пред съда, той оспори и чл.26 от обвинението, тъй като Димитров е получил абсолютна реабилитация за предишните си присъди. След нея имал само едно условно наказание, което изтърпял.
 
Съдът обаче остави в ареста Търговеца. В коридорите на Темида близките на арестанта, разказаха, че в петък, часове преди зрелищната акция, на Румен били върнати всички иззети вещи при обиските през август м.г., в т.ч. и нафтата. През нощта униформените с качулки нахлули в къщата им, повалили Търговеца и съпругата му на земята, пред очите на децата. Къщата е пертърсена, обиск имало и у сестра му, която живее в същата сграда. Обърнаха всичко наопаки, изкорениха даже саксиите с цветята, конфискували и 30-40 литра ракия, разказа сестрата на арестувания Антоанета. Децата били водени в Детска педагогическа стая, където ги разпитвали, твърдят още роднините. И сестрата, и съпругата на Търговеца категорично отричат обвиненията срещу него в дрога.
 
Същото пред съда каза и арестантът. Вярно е, че наркоманите са идвали да работят при мен на обектите ми, но не съм им продавал дрога. Даже съм водил някои от тях в клиника в София заради зависимостта им, каза Димитров./Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.