iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Росица Янакиева за съветничка от ГЕРБ: Егати юристката...

Сериозно се сдърпаха две дами на вчерашната сесия - Росица Янакиева и Милена Миланова.
 
Кметът на Перник Росица Янакиева изрази сериозни съмнения относно компетенциите на общинската съветничка от ГЕРБ ПЕРНИК - Милена Миланова, която е юрист по професия. От своя страна Миланова, която е председател на структурата Жени ГЕРБ в града, изказа възмущение от опитите на Кмета да финтира нейните въпроси, свързани с аферата "Перо".
 
Двете дами от различни политически партии влязоха в личностен конфликт след като не можаха да намерят общ език, по който да изтълкуват констатациите на работната група по сделката "Перо" и действията на Росица Янакиева по аферата. Според Миланова, Росица Янакиева не може да претендира, че е направила всичко по силите й, за да спре сделката, както Кметът твърди. Общинската съветничка от ГЕРБ счита, че Янакиева е трябвало да обжалва пред Административния съд решението на бившия областен управител да не стартира  процедура по отмяна на сделката.
 
На това Янакиева отговори, че тъй като Областният управител не е приел доводите на Янакиева за отмяна на сделката, а Районната прокуратура не е намерила доказателства за извършено престъпление, тя е била принудена до положи подписа си върху документа. На което, от партията на Бойко Борисов контрираха, че решението на прокуратурата отхвърля престъпление, а не наличието на административно нарушение по сделката.  Според Милена Миланова, е имало възможност да се обжалва отказа на Областният управител Иван Димитров да развали сделката пред Административен съд, където е могло да бъде доказано нарушение в процедурата и да бъдат спестени загубите за общината.
 
Росица Янакиева не пожела да даде допълнителни коментари по темата след отговора на Миланова, а вместо това отговори с лаконичното: "Егати юристката...".
 
Припомняме ви, че именно Миланова постави за първи път позицията на ГЕРБ относно искането на оставката на Янакиева.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.