iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Три деца пътуват до Коста Рика, решиха общинарите

Три талантливи пернишки деца заминават за участие в международен фолклорен фестивал в Коста Рика. Тяхното пътуване ще бъде финансирано със средства от бюджета на общината.
 
Община Перник ще предостави 5 хиляди 733 лева на три талантливи пернишки момичета, съобщава "Кракра". Толкова струват техните билети до Коста Рика и обратно. Анна Нацкова, Дияна Димитрлова и и Анелия Иванова ще пътуват до екзотичната страна в Централна Америка, за да се изявят в осмия Международен фолклорен фестивал, който ще се проведе от 12 до 21 юни тази година.
 
Пернишките дарования са ученички в Националното училище за фолклорни изкуства в Котел. Събитието е обявено за културна забележителност от страна на Президенството на Републиката и Министерството на културата. В този фестивал за първи път е избрана българска група, поканата към училището в Котел от сдружение „Танци и традиции на Коста Рика" и Ансамбъл Тикисия-Сан Хосе-Коста Рика. Анна, Дияна и Анелия заедно с останалите български участници ще представят традиционната култура на България. Чрез своето изкуство те ще покажат, че страната ни е отворена за сближаване на народите. По време на простоя си в Коста Рика пернишките момичета ще вземат участие в няколко концерта.
 
В знак на благодарност към съветниците, които гласуваха общината да плати пътуването на нашенските дарования, от училището в Котел се ангажират с три безплатни концерта пред пернишка публика по повод празници.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.