iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишка поетеса - победител в национален конкурс

Пернишката поетеса Първолета Маджарска, която бе сред отличените в класацията на iPernik.com "Личност и събитие на годината  Перник 2009" стана победител в тазгодишното издание на Националния поетичен конкурс "Жената - любима и майка" в Свиленград, като спечели голямата награда и специалната статуетка.
 
На 13 март 2010 г. в приятната обстановка на шато „Катаржина" край Мезек се проведе церемонията по награждаването на лауреатите. Второто място бе присъдено на журналиста от „ТВ Кабел" Катя Иванова. Две трети места бяха определени за Мартина Вичева от Сливен и Невена Митева от Свиленград.
 
Награди получиха и младите творци, участвали в първа възрастова група.
 
Грамотите и паричните награди на всички победители бяха връчени от зам-кметовете на община Свиленград - Мария Костадинова и Ася Райкова.
 
За наградите на националния конкурс, посветен на жената и майката, се състезаваха 58 автори от всички краища на България с общо 126 стихотворения.
 
Конкурсът се организира съвместно от Съюза на българските писатели и община Свиленград. Творбите бяха оценени от жури в състав: председател - Николай Петев, председател на Съюза на българските писатели, поета на Свиленград Ивайло Балабанов и поета Христо Ганов.
 
Първото издание на поетичния форум бе през 2005 година. Той се провежда по идея и под патронажа на съпругата на кмета на Свиленград г-жа Елена Манолова. Тя осигурява част от наградния фонд и специалната статуетка на конкурса.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.