iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Здравната вноска няма да се увеличава

Тази година няма да има увеличаване на здравните вноски с 2 процента. Това съобщи пред Дарик председателят на здравната комисия в парламента Лъчезар Иванов. На нарочна пресконференция новината бе потвърдена от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков.
 
Министърът на финансите добави, че се предвижда държавните служители да заплащат здравните си вноски. Сега това прави държавата. Очаква се предложението за здравната вноска да бъде гласувано на заседание на Министерския съвет следващата сряда. Според Дянков полицаите, които предупредиха, че ще протестират, ще бъдат компенсирани.
 
„Трябва да има равноправност пред закона. Така че един вид това не е само финансова мярка за намиране на нов източник на приход в случая, за да може, като се спрат течовете в здравната система, да имаме и допълнителни евентуални разходи там. Темата тук е равенство пред закона и това равенство в годините не е станало по една или друга причина. Смятаме, че в момента е добър начин това да стане", каза министър Дянков и допълни: „С министър Цветанов говорим в последните няколко дни и той беше и на някои от срещите ни с премиера по тази тема, да направим така, че специално в МВР да се намерят допълнителни начини на стимулиране на служителите там. Това ще бъде част от мерките, които ние ще представим след няколко дни. Така че специално по темата МВР се работи с допълнителни идеи за стимулиране. За всички останали смятам, че равноправието пред закона е равноправие пред закона".
 
Премиерът Бойко Борисов обяви, че в условията на финансова криза правителството внимателно следи приходите и разходите в бюджета, а приемането на непопулярни мерки е неизбежно. Борисов добави, че след като държавата "стъпи на краката си", ще се търси начин за компенсиране на засегнатите от промените в здравноосигурителната система.
 
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.