iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


11 души задържани при акция на анти-мафиотите в Перник . Обискирани имоти на Румен Търговеца

Читатели на iPernik, станаха свидетели на спец акция на пернишката полиция.
 
Късно снощи органите на реда са атакували имотите на Румен Димитров, по-известен като Румен - Търговеца на улиците "Рашо Димитров" и "Юрий Гагарин" в  квартал Изток. Спец акцията продължава и днес, като в момента има засилено полицейско присъствие около автопаркинга на 53 годишния бизнесмен. Информацията беше потвърдена по-късно през деня от органите на реда.
 
11 лица са били задържани. Действията на полицаите са осъществени под прякото наблюдение на Районна прокуратура. Операцията продължава. "В момента текат процесуално-следствени действия. Ще работим до късно тази нощ", заяви директорът на ОД на МВР комисар Диян Нанов.
 
Става въпрос за удар срещу наркоразпространението в Перник и в частност - кв. Изток, коментира вътрешният министър Цветан Цветанов.
 
Припомняме, че през Август 2009година,  полицията конфискува голямо количество вещи, бензин и дизелово гориво от имота на перничанина.
 
Търговеца е проверяван и по сигнали, че организирал специални групи за кражби. В операцията са участвали и представители на Регионалната дирекция за национален строителен контрол заради данни, свързани с незаконни строежи от страна на Димитров.

При направените обиски са иззети електродвигатели, електрожен, бормашини, ъглошлайфери, къртачи, прободни триони, машина за рязане на асфалт и 1600 литра бензин и дизелово гориво. Тогава е изискана  и цялата строителна документация на проверените обекти. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.