iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Музиканти свириха класика за пернишките ученици

На 10 март 2010 г. /сряда/ в Галерия „Любен Гайдаров” се състоя образователен концерт на Камерен оркестър „Орфей”, с диригент Райчо Христов, пред публика от ученици, обучаващи се в ГПЧЕ „Симеон Радев” - Перник.
 
В програмата беше включена широко популярна музика от Моцарт, Щраус, Чайковски, Скот Фиджералд и други световно известни композитори и бе специално подбрана,  съобразно интересите на подрастващите. Класиката успя да достигне до сърцата на младите хора, концертът протече при голям интерес от тяхна страна.
 
„Това беше една красива среща с класическата музика на учениците от Езиковата гимназия и Камерен оркестър „Орфей” – каза диригентът Райчо Христов и допълни, че се надява да бъдат установени едни добри дълготрайни контакти между ученици и музиканти.
 
Колективът на Общинския комплекс Дворец на културата поздравява ръководството на училището за добрата инициатива, допринасяща за формиране на музикалните възприятия у младежите и се надява тази среща на учениците с класическото изкуство да бъде един добър пример,  последван и от други училищни ръководства.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.