iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ЧЕЗ се гаври с двойни сметки

Гаврят се с нас посред зима, гневят се абонатите
 
ЧЕЗ тресна къщи с двумесечни сметки за ток, пише "Градски вестник". Чешката електрокомпания поднесла солената изненада на живущите в кв. Клепало в Перник по случай 8-ми март. Когато тръгнали да си проверяват сметките в Интернет, абонатите вдигнали кръвното до 200, след като видели срещу имената си суми от порядъка на 200 - 300 лева. Оказало се, че тлъстите фактури са за два месеца. Преди това за февруари таксите били 0.00 лева. Новият експеримент на ЧЕЗ шашнал хората, които изобщо и не си помислили, че по някаква причина електромерите не са отчитани. Точно обратното - повечето от тях си помислили, че заради прогнозните сметки за минало време са им надвзети пари и затова сметките са занулени.
 
Гаврят се с нас, сякаш сме експериментални мишки, се гневят абонатите. В квартала са само къщи, повечето от които се греят на електричество. Зима е, пикът на кризата, цепим стотинката на две, за да оцелеем, а накрая ни поливат и със студен душ, роптаят хората от квартала.
 
Те не реагират срещу сметките. Харчили сме ток ще го плащаме. Въпросът е да не ни рекетират със суми, които се равняват почти на заплатите ни, защото някой не си е свършил работата в ЧЕЗ, негодува от името на съседите си Емил Петров. Ако не си платим сметките в срок, ще ни отвъртят бушоните, а ние как да ги накажем, питат потърпевшите.Двумесечни сметки са получени и в центъра на Перник. В цялата тази какофония с тримесечно, едномесечно или кой знае още какво отчитане, не можем да им хванем цаката. Вероятно ще трябва да почнем да ходим по врачки, за да ни гадаят, дали са ни отчетени електромерите или не, говорят с горчива ирония абонатите. На хората им е писнало от непрекъснатите оправдания на дружеството. През последните два дни токът се спира по няколко пъти, без каквито и да било предупреждения. Сега пък ще ни треснат и с такса електромер. Очакваме да ни сложат и такса "експерименти", коментират перничани.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.