iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Протестиращи от Перник: Не са ни давали пари! Искаме да си ги отработим

Въпреки лошото време, лидерът на РЗС Яне Янев днес поведе антиправителствен митинг в столицата. На него той отново настоя за промяна на Конституцията и призова премиера Бойко Борисов да извади от джоба си оставката, за която предупреди вчера. В челните редици на протеста бе и пернишкия депутат Димитър Колев.
 
Със скандирания "РЗС" и "Нова Конституция", шествието огласи центъра на София. Протестиращите около 2500-3000 души преминаха край парламента под звуците на "Шуми Марица".
 
Пред сградата на Министерски съвет лидерът на РЗС Яне Янев от покрива на автомобила, водещ групата, призова Бойко Борисов да извади оставката си, която самият Борисов обяви вчера, че носи в джоба си.
 
Този протест е пилотен. С него РЗС показва, че има потенциал и дава нов път на развитие, изтъкна Янев пред събралото се множество. „Ние слагаме ново начало на дългия и славен преход за нова, по-добра, по-истинска България. Аз имам една голяма мечта - искам България да си възвърне славата", каза Янев. Той изрази увереност, че с помощта на гражданите, които са се събрали, ще бъдат събрани 500 000 подписа, с които да се свика Велико Народно събрание и да се приеме нова Конституция.
 
Яне Янев каза още, че е убеден, че хората искат най-много сто депутати в Народното събрание, както и депутатите, съдиите и прокурорите да бъдат без имунитет. Също така всички изборни длъжности да могат да се отзовават. Янев посочи, че са необходими нови правила „от селския кмет до президента".
 
На митинга пред „Св. Александър Невски" беше отворена и огромна книга, в която гражданите можеха да вписват своите предложения и желанията си за нова Конституция.
 
Емил Василев от РЗС пък заяви, че ще съди всички медии, които твърдят, че на участниците в протеста им е било платено. Той изрази възмущението си от факта, че журналисти са ходили сред гражданите и са ги разпитвали дали са получили пари за участието си.
 
Група перничани застанаха пред обектива на известно национално издание. Пред камерата на журналистите перничани отрекоха някой да им е плащал, за да присъстват на митинга. "Не искаме да ни дават по 20лв. Искаме да си ги отработим! Работа искаме!", категоричен беше мургав наш съгражданин. Други от групата перничани споделиха, че не са гласували за Яне Янев, но не са доволни от настоящото състояние на държавата и искат промяна.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.