iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Някой да събуди кметицата, за да изчисти снега!

"Аллоо... Някой да събуди кметицата, за да изчисти снега! Спи ли госпожата?", с такава гневна молба се обърна към редакцията на iPernik.com наш читател.
 
И наистина, само за няколко часа тази вечер, снегът затрупа улиците и основните пътни артерии на Перник. Снегопочистваща техника не се вижда по улиците часове след започването на снеговалежа.
 
Вече има и закъсали автомобили насред ул. "Благой Гебрев" в кв. "Изток".Преспите по пътя надхвърлят на места 15см.
 
Читател на iPernik.com се обади на редакционния телефон, за да ни съобщи, че положението по пътя за кв. Калкас е "невъзможно за движение". За същото информират от с. Ковачевци и Дивотино. Сняг е затрупал и всички пътни артерии в кв. Тева.
 
Очаква се затихване на снеговалежите от утре сутринта. Лошото време ще продължи обаче поне през следващите няколко дни, сочат прогнозите на синоптици.
 
За пореден път тази зима фирмата, натоварена със снегопочистването в община Перник, не изпълнява съвестно задължението си. Въпреки глобите, наложени от Общинската администрация, изглежда кметът Росица Янакиева е безсилна, за да въведе ред в пътното почистване.
 
Относно състоянието на пътя Перник -София, от Областно пътно управление съобщиха, че с "Пътна полиция" е постигната договореност при снеговалеж през следващите дни товарните автомобили да бъдат спирани при Владя и Драгичево, и да преминават прохода след като са оборудвани с вериги.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.