iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кмет на ГЕРБ се оплаква от политиката на правителствто

Станислав Николов -кмет на община Трън

С 400 000 лева е редуциран бюджетът на община Трън тази година.

За радио "Фокус" кметът Станислав Николов обясни, че се очаква и намаление на местните приходи с близо 600 000 лева. На практика това означава, че бюджетът на община Трън ще бъде с 1 млн.лева по-малко в сравнение с 2009г.

По думите на Николов, това „е пагубно за общината". Кметът обясни, че съкращаването на разходите вече е невъзможно, тъй като са съкратени до минимум, заплатите са ниски, а на служителите не се изплащат никакви командировки. „Трябва да се търсят приходи", подчерта градоначалникът. Очакванията на кметското ръководство са за постъпления по линия на общинското дружество „Трънска гора", но и там приходите няма да са достатъчни, за да компенсират орязания бюджет. „Проблемът е в това, че бюджетът се разпределя съобразно населението, а не спрямо територията, което затруднява работата", обясни кметът.

Новите изисквания -постъпленията от местни приходи да се използват само за капиталови разходи също ще утежнят работата на общината, подчерта кметът. „Тотални ни връзват ръцете. По този начин общините няма как да се справят", категоричен бе Николов. „Реално в община Трън тази година няма да има сфера, в която да се отделят много средства", обясни кметът. Единственият източник на допълнителни средства е финансирането на разработен вече проект за 1 млн. и 800 хиляди лева.

Парите за него обаче се чакат трета година. „Ако тази политика продължава, независимо на коя власт, малките населени места ще изчезнат", категоричен бе Николов.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.