iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лекарите на протест. Вижте дежурните кабинети!

Пациенти окупираха кабинетите преди протестаДен преди протеста на семейните лекари в пернишко, пациенти окупираха коридорите на поликлиниките, съобщава "Градски вестник". Хората, особено болните с рецептурни книжки се редяха с часове на опашки, но спокойно изчакваха реда си. Прави са, и те имат разходи, как ще ги плащат като не им превеждат пари - така 70-годишна баба коментира бунтът на белите престилки.
 
Днес и джипитата в пернишко затварят кабинетите, присъединявайки се към стъпаловидните ефективни действия на колегите си в страната, започнали от понеделник. Те протестират срещу забавените плащания, орязаните регулативни стандарти и още куп неуредици, рефлектиращи върху здравето на хората.
 
Без работещо джипи остава днес Радомир. Медиците там са били категорични, че до един ще се включат в протеста. Пациентите ще бъдат насочвани към кабинетите в новооткрития спешен център.
 
Пет кабинета ще работят в Перник. Дежурствата поемат д-р Даниела Димитрова в Трета поликлиника, д-р Красимира Станкова и д-р Лиляна Илиева в бившата поликлиника към пернишката болница и д-р Ташко Козарев, чийто кабинет е в бекярските блокчета. Там ще дежури и педиатърката д-р Вилма Любомирова, съобщи шефът на местното сдружение на джипитата д-р Борис Косаров. В Брезник дежурен остава д-р Румен Горанов. Дежурните лекари ще приемат пациенти, но няма да извършват дейности, свързани със здравната каса.
 
Всички останали лекари ще се съберат в 9 часа пред сградата на РЗОК, а после медиците ще се преместят в офиса на местната структура на БЛС. Общопрактикуващите лекари от Изток са решили да протестират на място пред поликлиниката. Колегите са единни в исканията си, а какво ще правим след сряда ще решаваме допълнително, каза още Косаров пред "Градски вестник". Той съобщи, че въпреки уверенията, до обяд вчера паричните преводи все още ги нямало в банката.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.