iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пишат закон за висшето образование в шатра

Младежи пишат закон за висшето образование в шатра на улицата. Инициативата е на младежката организация на партия ГЕРБ, разгърнала националната кампания „Спаси образованието сега". Заглавието е основано на абревиатурата SOS. Из страната обикаля шатра, в която се събират мненията за бъдещето на висшето образование в България.
 
В Перник тази шатра ще бъде на 13 март, съобщи наскоро в града председателката на Младежи-ГЕРБ и народен представител Моника Панайотова. До 15 март кампанията по събиране на мнения за закона за висшето образование трябва да приключи и идеите да бъдат предадени на просветния министър Сергей Игнатов.
 
„С тази инициатива младите хора на България се обединяваме около идеята, че икономическият растеж на всяка страна е заложник на образованието. Ние искаме промяна, защото реформата в образованието е реформа за бъдещето ни.", коментира Моника Панайотова.
 
Фокусиране на учебния процес към потребностите и интересите на студентите и тяхната реализация на пазара на труда, мобилност на преподаватели и студенти, адекватна система за оценяване на студентите, поддържане на мониторинг на кариерното развитие, ваучерна система на финансиране - това само част от основните идеи, които младежите настояват да намерят място в новия закон за ВУЗ-овете.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.