iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Изгърмя поредна шефка в Общинската администрация

Прокурорите разследват финансови дела на община Перник.
 
Началничката на може би най-важната дирекция в община Перник - "Финансово-стопанска дейност" е освободена от длъжността си, научи iPernik.com.
 
Тази кадрова промяна е била покрита от кмета Росица Янакиева и нейната PR съветничка - Анелия Скримова. Още миналата седмица, когато рокадата вече е била факт, от Общинската администрация обявиха някои кадрови промени, но сред тях не беше тази на Ирина Станоева, която е дългогодишен служител на Община Перник.
 
Преди да бъде освободена Станоева управляваше отделите "Финансов" и "Счетоводен". Нейни колеги я определят като отличен специалист и недоумяват защо кметът на Перник се е разделил с нейните услуги, както и защо случаят е бил потулен, което не е прецедент в медийната политика на Росица Янакиева и нейния PR експерт. По подобен начин преди време с постовете си се разделиха началника на дирекция  "Образование и култура", както и главният експерт, отговарящ за обществените поръчки.
 
Източници на iPernik.com споделиха, че рокадата е възможно да бъде в резултат на прокурорска проверка, която тече в Общината. Със сигурност Росица Янакиева ще трябва да обясни и този въпрос по време на предстоящия финансов отчет пред перничани.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.