iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ветеринарите ни вече легитимни

Регионалната ветеринарно-медицинска служба започва сключването на договори с частно-практикуващите ветеринарни лекари на територията на пернишка област. Споразуменията ще бъдат валидни до края на 2010 година, съобщава ТВ Кракра.
Ежегодно частно практикуващите ветеринарни лекари на територията на пернишка област сключват договори за изпълнение на държавната имунопрофилактична програма и програмите за надзор. Споразуменията са валидни от датата на сключването до 31 декември на съответната година. От началото на 2010-та частно практикуващите ветеринари в цялата страна работят без договори, тъй като те не бяха подновени през януари и февруари. По тази причина на 28 февруари Българският ветеринарен съюз взе решение лекарите да върнат инструментите за идентификация на животните, неизползваните ваксини и предоставените им марки и компютри. В пернишко 18 специалисти върнаха инвентара, като по този начин изпълниха и нормативно изискване. От днес обаче Националната служба разреши да започне договарянето с медиците, съобщи д-р Боряна Станимирова – началник отдел „Здравеопазване на животните“ в РВМС – Перник.
 
Договори могат да се сключат само с регистрирани частно-практикуващи лекари. В пернишко 18-те досегашни контрагенти са заети в 21 практики. Ако те откажат да работят по програмата, участъците могат да наемат други доктори.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.