iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


10:00 Пътят Перник-София е проходим

Пътят Перник - София край село Драгичево е проходим при зимни условия.
 
Това съобщи директорът на областно пътно управление Румен Сачански, цитиран от"Фокус". Магистралата е опесъчена. От „Пътна полиция" съобщиха, че е въведено е ограничение за ТИР-ове без вериги, които стоят и чакат. Същото се отнася и за камиони с ремаркета и полуремаркета. Леки автомобили и автобуси вървят безпроблемно.
 
Техника на снегопочистващата фирма е работила цяла нощ. През нощта са се изтеглили всички закъсали ТИР-ове.
 
Главен път Е-79 в посока Дупница също е проходим при зимни условия. Там има частични заледявания, но закъсали камиони няма. Опесъчава се и най-вече на разклона за село Студена, където е усойно и има заледявания. Румен Сачански опроверга твърденията на заместник-кмет на столична община, че софийска техника е чистила във вчерашния ад при село Драгичево. Некоректно е да се твърди подобно нещо, бяха неговите думи.
 
От МВР път припомнят, че продължава да е тежка пътната обстановка на територията на региона. Пътищата са проходими при тежки зимни условия. За предпочитане е да не се пътува с автомобили ако няма спешна нужда. Затворен за товарни автомобил е пътя през брезнишкото с. Бабица за София.
 
Ограничено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през Конявската планина посока Гюешево, а само товарните автомобили да се движат задължително с вериги. Движението Перник - София е нормализирано, като товарните автомобили трябва да се движат с вериги.
 
"Напомняме на всички участници в движението, да тръгват на път само с изправни автомобили и заредени с достатъчно гориво. Да не предприемат рискови изпреварвания и да се спазва необходимата дистанция. В никакъв случай да не се шофира автомобил след употреба на алкохол.", гласи съобщението на РУМВР гр. Перник
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.