iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Димитър Колев: Това е базхаберие! Искаме оставки

"Това, което се случва по пътя Перник - София, в следствие на един снеговалеж от порядъка на няколко часа, е немислимо за една европейска държава", съобщи народният представител Димитър Колев.
 
Той поиска оставката на ръководството на Агенция "Национална пътна инфраструктура" поради системното несправяне с проблема. "Не за първи път сме свидетели на лошо отреагиране в подобни ситуации. Не може един или два ТИР-а да блокират международен път!" , категоричен е депутатът, който наскоро успешно лобира за започването на ремонти по отсечката между Перник и столицата.
 
- Институциите трябва да изпреварват събитията, за да не бъдат поставяни гражданите в подобни ситуации. С часове перничани не могат да се приберат в домовете си, блокирани насред пътя и някой трябва да поеме отговорност за тези неудобства, коментира Димитър Колев. - Още повече, допълва депутатът, от ръководството на АПИ знаеха за предстоящите снеговалежи. Нищо ме може да ги оправдае!, категоричен е представителят на РЗС.
 
"С колегите сме решили да не оставяме въпросът неразрешен. Ще настояваме до край отговорните да си поемат вината. Лично аз, като член на Парламентарната комисия по Транспорт, ще настоявам за изслушване в Народното събрание не само по настоящия казус, ами и по цялостната стратегия за справяне с лошото състоянието на пътя в името на удобството на гражданите на Перник, които съвестно изпълняват задълженията си към държавата и трябва да получат съответното европейско качество", обобщи бъдещите мерки, които ще предприеме, народният представител от "Ред, законност, справедливост".
 
Към 22:00 все още имаше десетки автомобили при Владая. Потстъпите от София към Перник бяха блокирани. Част от пътуващите предпочетоха да се качат на късните влакове за Перник при гара Владая пред възможността да мръзнат през нощта без надежда да се приберат. Читатели на iPernik.com описаха ситуацията като извънредна и недоумяваха защо не и се обръща необходимото внимание от властите.Нямаше и следа от екипи на "Гражданска защита", въпреки буквално блокираните в студа граждани.
 
Към 20:00 състоянието на пътя Перник-София, в посока Перник беше все така тревожно. Трафикът бе затруднен, а пътят през Бучино - задръстен от автомобили, които са го предпочели, за да улеснят придвижването си. Там обаче има аварирали коли, автомобил БМВ се е обърнал на пътното платно, а по отстраняване на затрудненото движение, няма сигнали да се работи.
 
По-рано през деня, към 14:00, 2 ТИР-а аварираха и запушиха пътя Перник-София край Владая. Движението остана затруднено през целия ден. Към 16:00 прохода "Владая" беше затворен, а проблемът с пътното платно и неговото състояние започваше още на територията на София. В района на кв. "Павлово" почти не беше чистено. След отварянето на прохода километрични опашки от автомобили се образуваха още от бул. "Цар Борис", което попречи и на градския транспорт в столицата и създаде големи забавяния в разписанието. Транспортът от Перник за София също се движеше със закъснения, а няколко курса бяха отменени или просто пропуснати поради блокирани автомобили.
 
И всичко това, заради няколко пръста сняг.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.