iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Брюксел отново прие млади социалисти от Перник

Група от 14 млади социалисти от Перник беше на посещение в Брюксел по покана на евродепутата Евгени Кирилов (БСП). На пресконференция пред местните медии част от младежите, посетили столицата на ЕС споделиха своите впечатления.
Двудневната им програма е била напрегната, но интересна. Те са имали възможността да видят отвътре работата на Европейската комисия, Европарламента, работата в групата на ПЕС , както и да беседват с гръцката евродепутатка Елена Копа. За тях особено интересни са се оказали възможностите за работа за млади хора, които предлага Брюксел. Още кратко време за българи и за румънци квотата ще бъде по-голяма, затова не се колебайте, а се възползвайте, са ги приканили в българското представителство в Брюксел.
В която и от страните членки на ЕС да се намира някой от гражданите на тел. 00 800 67 89 10 11 ще може да се информира за своите граждански права. Това не е новина, но за посетилите Брюксел младежи, то вече е реална възможност, защото са чули реални казуси как да се борят за правата си на откритата телефонна линия.
Колкото повече млади хора посещават Брюксел и на място се запознават с организацията и правилата на работа на европейските институции, толкова по съпричастни ще стават те на европейската идея. Така обясни резултатите от пътуването водачът на групата Ина Тодорова - член на комисията за младежта към НС на БСП.
На Евгени Кирилов те са подарили макет на крепостта Кракра, книга за пернишката Сурва и мартеници, а за партийната централа на БСП са донесли освен несравнимите по вкус деликатиси от белгийски шоколад и един сувенир под формата на великденско яйце, във вътрешността на което се крие легендарния брюкселски Пикльо.
 
Наскоро представители на младежкото БСП бяха в белгийската столица по покана на евродепутата от левицата Ивайло Калфин.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.