iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Снежен ад за десетки перничани по пътя Перник-София донесе 8-ми Март

Деца мръзнаха с часове по колите.
 
Към 22:00 прохода "Владая" беше затворен за пореден 'час, този път без обяснения, предаде репортер на iPernik.com. Стигна се дори до сблъсък между полицаите и изнервен от чакането шофьор, който се бе опитал да мине през Бучино преди това. Към 21:00, десетки граждани предпочетоха да оставят колите си при гара Владая и да се качат на късните влакове за Перник пред угрозата да пренущават на студа при минусови температури.
 
По-рано, след двучасово прекъсване, към 18:30 движението беше пуснато след като авариралите по-рано през деня ТИР-ове бяха отместени.
 
Столичната община изпрати допълнителна техника за почистването на пътя Княжево - Перник, съобщиха към 19:00 от пресцентъра на общината, цитирани от БТА. Изпратени са два снегорина на фирмата "Титан", тъй като областното пътно управление, което трябва да чисти пътя, е останало без смеси за размразяване на снега. Всъщност именно Областното пътно управление в София може да бъде винено за създалата се ситуацията поради факта, че именно тази институция е отговорна за стопанисването на пътния участък.
 
Дълга колона от автомобили се бе струпала от Княжево по продължение на пътя към Перник още към 18:00. Причината бе, че около 14:00 часа два ТИР-а са поднесли на непочистен участък от пътя и са препречили пътното платно. Достъп за освобождаване на ТИР-овете все още не бе осигурен до късно вечерта. Пътуващите в тази посока не можеха да минават и през Мало Бучино поради създалите си и там аварийни ситуации и задръствания. Пътят през Божурище за Брезнишко бе може би единственият разумен ход на шофьорите, макар и много несигурен.
 
Към 16:00ч.  спряха да се пропускат автомобили по бул. Цар борис III в посока Перник. Пътят беше преграден от служители на пътна полиция, които обяснили, че проходът при Владая е затворен поради тежката зимна обстановка.
 
Още в 14:00 движението по пътя Перник-София бе почти невъзможно, съобщи за iPernik.com наш читател. И двете ленти по посока София бяха блокирани с коли при "Лукойл". Имало е няколко завъртели се автомобила. Било е преустановено временно и движението на междуградския транспорт.
 
Дупките, част от които са с изрязан асфалт и подготвени за асфалтиране, създават дори по-голяма опасност, тъй като навяванията ги покриват и създават предпоставки за катастрофи при завъртане или опит да бъдат избегнати. Очаква се утре сутринта движението да бъде изключително затруднено поради заледяване на пътя.
 
По пътя Перник - Кюстендил всички автомобили трябва да са с вериги.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.