iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дон Балон: Ужасно срамно! Ангел Ангелов завинаги аут от съдийството

Българският футбол е най-голямата порнография на света. В последния мач от есенния дял на стадиона във Варна съдията Ставров отмени гол на Левски по един скандален начин. При първия мач на шампионите за пролетния сезон съдията Ангелов отсъди изключително неоснователно дузпа за Левски, с която подари три точки на сините. По каква логика обаче ограбването на Левски във Варна се компенсира с три точки срещу Миньор ми е напълно неясно. И как ще компенсират сега Миньор? С дузпа, с несъществуващ гол, като изгонят двама играчи на съперника им в следващия кръг... Да му мислят всъщност Монтана! Двата инцидента, разделени с три месеца, дават окончателната присъда за българския футбол. Футбол в България няма!
 
Сега си припомням думите на треньора на Черно море - Велизар Попов, който коментира по доста интересен начин случилото се във Варна. Той каза, че ако се отсъди в полза на Левски подобно решение, каквото видяхме в морската столица, с отменения гол няма да има никакви последици. И се оказва напълно прав. Сигурен съм, че сега Боби Михайлов няма да уволни шефа на съдийската комисия Костадинов. А ако е принципен, трябва да го направи. Защото Костадинов е последният човек, който може да стабилизира съдийството, а през пролетния сезон ще видим доста рецидиви на показаното от Ангелов.
 
През седмицата гледах едно изказване на Любе Спасов, който бе голям съдия в миналото. Той и Стефан Орманджиев обсъждаха проблемите на съдийството и какво трябва да се реформира. Ами за начало трябва да се извади Ангел Ангелов от съдийството за дълъг период от време. Навсякъде по света реферите правят грешки, но само хора като Ангел Ангелов опорочават смисъла на футбола. Опитвам се да вляза в мислите му веднага след строполяването на Антонов. Сигурен съм, че е бил най-щастливият човек на стадиона, привиждайки сериозен повод да отсъди нарушение и да подари три точки на Левски. Какво обаче ще получи в замяна, не ми е ясно. Със сигурност няма да му дадат да свири финала в Шампионска лига. Вече от 7-8 години е във футбола, а амбициите му явно са да свърши някоя поръчка. Която вероятно не му е поставяна дори!
 
С победи като тази над Миньор репутацията на Левски отново силно е разклатена. Още се припомня мачът до гол в Смолян, сега тази дузпа хвърля ново петно върху Левски. По-добре отборът да страда, да се мъчи, но да получава това, което заслужава на терена. Подарените точки с нищо не помагат. Левски играе на познатото посредствено равнище, ако смятат, че нещо се е променило, жестоко се лъжат. В този си вид и с тези играчи Левски може да крепи едно прилично за нашите стандарти равнище. Класа обаче няма никаква. При това ниво на представяне Сашо Александров, Бардон, Топузаков може да го карат още 10 години в активния футбол, а е време Боримиров отново да бъде картотекиран. Дори Гонзо спокойно може да се върне във футбола, след като му омръзне ролята на треньор и мениджър.
 
Жаклин Михайлов

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.