iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Увеличават се случаите на заразни болести в Пернишко

40 са регистрираните случаи на остри респираторни заболявания и грип за миналата седмица. Това съобщават от Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве. Спрямо предходната седемдневка заболелите са с 23 по - малко.
 
Увеличение се наблюдава при случаите на остри заразни болести, за седмицата от 22 до 28 февруари, те са били 23 срещу 18 за предходния период. От чревни инфекции са се оплакали 13 човека, заболелите от ентероколит са с пет повече. Всички пациенти се лекуват стационарно в детско и инфекциозно отделение на пернишката болница „Рахила Ангелова". 10 души са пипнали варицела, те се лекуват амбулаторно от личните си лекари. През седмицата 22 - 28 февруари не са регистрирани случаи на трансмисивни инфекции. За същия период служителите на отдел Контрол на хранителни обекти и храни са извършили 28 проверки в обекти за търогвия с продукти. Издадени са 10 предписания във връзка с регистрация на обекти за търговия с храни. Съставен е 1 акт на лице, работещо, без да е извършило задължителните периодични медицински прегледи. През същия този период служителите от отдел Контрол на нехранителните обекти и стоки са направили 29 систематични проверки на обекти с обществено предназначение. Издадено е 1 предписание във връзка с наредба 27 за здравните изисквания към дрехте втора употреба. Съставен е 1 акт за административно нарушение по член 56 от Закона за здравето. Взети са 12 проби от водоизточници на територията на област Перник във връзка с постоянния мониторинг на водите. Издадени са 17 заповеди за заличаване на обекти за търговия с храни и 2 заповеди за заличаване на такива с обществено предназначение.
 
Издадено е 1 удостоверение на обект за търговия с храни и едно хигиенно заключение. Всички желаещи могат да установят своя ХИВ статус анонимно и безплатно в лабораторията на РИОКОЗ - Перник, всеки работен ден от 8 часа и 30 минути до 17 часа.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.