iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правителството има пари за театралната зала в Перник увери вицепремиерът Дянков

Правителството има пари за театралната зала в Перник увери вицепремиерът Дянков

Правителството има пари да се направи театралната зала. Това заяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков тази вечер в Перник . Той беше гост на традиционен маскен бал, организиран от Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев" по подобие немска народна традиция.
 
Като попитах какво да кажа, ми обясниха, че трябва да потвърдя обещаното преди време от премиера, уточни Дянков и с добрата новина приветсвието му се изчерпа. Да се надяваме че догодина залата ще бъде завършена и ще може да се ползва, пожела още министърът.
 
Това се и очакваше от него, защото младежите и ръководството на гимназията предварително бяха обявили, че посвещават проявата на каузата за възстановяване на изгорялата театрална зала. Идеята им била като са маскирани, поне един ден от годината да са артисти, каквото и да означава според тях това.
 
Маскирани сред участниците в бала бяха и министърът на образованието Сергей Игнатов, тримата пернишки депутати Ирена Соколова, Петър Петров и Владислав Димитров, както и други техни колеги от парламента, сред които и Моника Панайотова - лидер на младежката структура на ГЕРБ.  Гости на празника бяха и областният управител на Перник Иво Петров и кметът на общината Росица Янакиева.
 
Преди началото на маскения бал се състоя пресконференция, на която просветния министър отговори на журналистически въпроси, свързани с образователната сфера. Той и Моника Панайотова разказаха за инициативата на младежите от ГЕРБ да помогнат в написването на нов закон за висшето образование. Пресветният министър обеща да помага на бъдещия политехнически университет в Перник, проектът за който вече беше одобрен от правителството и предстои да се гласува в парламента.
 
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.