iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Областна администрация-Перник с обновен сайт

Новините вече са актуални, чака се базиране на е-услуги
Областната администрация в Перник вече е с обновена електронна страница. След превратностите, през които премина сайтът, той вече е съвсем близо до стандартите, утвърдени преди две години от несъществуващото Министерство на държавната администрация. Сайтът е на адрес www.pernik-oblast.org
 
Областта е представена с резюмета на характерните особености в областите туризъм, култура, икономика, история, география и население. Публикувана е и карта на област Перник. Областният управител и неговите заместници са удостоени с кратки биографични данни. Препратки водят към страниците на народните представители на сайта на Парламента. Присъстват и списъци на административните услуги, извършвани от дирекциите "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост"(АКРРДС) и "Административно-правно обслужване, финанси и управление на собствеността" (АПДФУС). Не е пропусната и задължителната Харта на клиента. Съществува и контактна форма за обратна връзка. Е-услугите обаче са в процес на разработване и за това ще трябва да се чака някой пореден проект.
 
Вместо да се проучва удовлетвореността от услугите анкетата на сайта пита "Кой е символът на област Перник? Възможните отговори са Крепостта „Кракра", маскарадния фестивал, Минният музей или нещо друго и 19 отговора са за крепостта. След като месеци наред на официалния сайт се мъдреше новина, свързана още с предния губернатор, сега и секцията с актуалната информация и събития е обновена.
 
Недоумение буди обаче лъвчето в титула. Вероятно трябва да се подразбира, че това е герба на България, макар че типов държавен герб има и може да бъде изтеглен без проблем.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.