iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Музикално матине в неделя

На 21 февруари /неделя/ от 11.00 ч. в Галерия „Любен Гайдаров", Дворец на културата, ще се състои Неделно музикално матине - концерт на Камерен оркестър „Орфей", с диригент Райчо Христов.
На този концерт ще прозвучи музика от Фредерик Шопен, във връзка със световния юбилей - 200 години от рождението на композитора, в изпълнение на младия пианист Детелин Владимиров, възпитаник на Обединената школа по изкуствата при Общински комплекс Дворец на културата. Оркестровата програма включва Концерт за валдхорна и оркестър, солист ще бъде изпълнителят Пламен Димитров.
Подтема на концерта ще бъде „Маршът в различните музикални епохи". Ще бъде изпълнена музика от Хендел, Моцарт, Бетховен, Вебер, Прокофиев и др.Още един млад солист - цигуларката Ния Ненчева, също възпитаничка на ОШИ, ще бъде включена в концертната програма.
 
Пламен Димитров Димитров е роден през 1974 в град Русе. Завършва Музикална Академия "ПанчоВладигеров" - София, в класа по валдхорна на Професор Владислав Григоров. От 1998 до 2001-ва година работи като оркестрант в Международния оперен театър - Амстердам - Холандия. Работил е с почти всички български симфонични оркестри и редица камерни оркестри, включително и в състава на Камерен оркестър „Орфей". От 2009 година е член на Симфоничния оркестър на Националното радио.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.