iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Екс-министър от Перник отива на съд

Екс-министър от Перник отива на съд

Трима министри от кабинета "Станишев" ще бъдат дадени на съд - министърът на отбраната Николай Цонев, който е родом от Перник, министърът на земеделието Валери Цветанов и социалният министър Емилия Масларова.
 
Това съобщи за "Дарик" градският прокурор на София Николай Кокинов. Пише се обвинителния акт и срещу бившата шефка на НАП Мария Мургина.
 
„Приключило е и делото срещу експремиера Сергей Станишев и до седмица и по него ще има резултат", обеща Кокинов. В съда влизат и делата срещу зам.-министъра на вътрешните работи Раиф Мустафа и Росен Маринов.
 
Николай Цонев бе министър на отбраната от квотата на НДСВ. Преди да влезе в министърския кабинет, той беше в управата на застрахователно дружество "Армеец".  От 1999 г. до 2000 г. е бил шеф на дирекция "Управление на доставките" в МО, а между 2001 и 2002 г. е съветник на Свинаров.
 
Завършил е Професионална гимназия "Юри Гагарин" в Перник, после е следвал във Висшата академия по противовъздушна отбрана в Киев през 1978 г. и до 1992 г. е офицер в Българската армия.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.