iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Без регистрация за всички газови пистолети

Без регистрация за всички газови пистолети

Не всеки притежател на газов пистолет ще регистрира оръжието си, а работна група ще прецизира текстовете в закона за боеприпасите, които уреждат критериите.
 
Това съобщи за "Монитор" вчера зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков. По думите му идеята е да се изготвят критерии, по които да се регламентира режимът за регистрация на пистолетите. Шефът на вътрешната комисия в парламента Анастас Анастасов обясни, че само някои газови пистолети могат да бъдат преработени като бойно оръжие. Според експерти само три са видовете, които могат да се модифицират. Пример са руските газови пистолети, които са реплика на бойните. Страните от ЕС ги произвеждали не от метал, а от сплав, която не може да издържи на боен патрон. По тази причина регистрация не се налага, защото заплахата е по скоро за този, който си е играл с пистолета. Все пак експерти ще извършат анализ на иззетите през последната една година оръжия и модифицираните модели от тях ще влязат в регистъра. Вероятно пистолетите, които подлежат на преработка, ще бъдат забранени за внос, а притежателите им в България ще ги регистрират със задна дата.
 
След заседанието на комисията стана ясно, че оръжията преди 1900 година няма да се вписват в регистъра, защото са историческа стойност..

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.