iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметовете ще нищят проблемите с ДДС, еврофондовте и околната среда

Кметовете ще нищят проблемите с ДДС, еврофондовте и околната среда

Спазване на сроковете за разглеждане на европроектите на общините, решаване на въпроса с възстановяването на ДДС, облекчаване на бюрокрацията при кандидатстването и отчитането на проектите. Това са част от въпросите, които кметовете ще поставят на представители на правителството на днешното заседание на общото събрание на националното сдружение на общините.
 
В рамките на форума ще бъдат обсъдени проблемите, които срещат местните администрации при подготовката и реализирането на европроектите. Кметовете ще настояват и за бързото изработване на нов Закон за местните данъци и такси, който да позволи да се увеличат приходите на местните власти.
 
Ще бъдат поставени въпроси за създаване на асоциации на общините във ВиК сектора. Ще бъдат обсъдени и проблемите при създаването на сдружения на местните власти за управление на депата и съоръженията за отпадъци.
 
В дискусията ще участват кметовете на почти всички общини, както и премиерът Бойко Борисов и министъра на финансите Симеон Дянков, на икономиката Трайчо Трайков, на труда Тотю Младенов, на екологията Нона Караджова, на земеделието Мирослав Найденов и на транспорта Александър Цветков. Миналата седмица Борисов каза, че кметовете ще получат наръчник какво не трябва да правят, за да не се губят пари от еврофондовете. Общините пък обявиха, че ще поискат мобилни екипи да обикалят страната, за да им разясняват как да подготвят добри проекти.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.