iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Закриват училища до края на март

Закриват училища до края на март

До началото на месец март трябва да бъде готово предложението за оптимизация на общинската училищна мрежа, съобщи за "Градски вестник" кметът на Перник Росица Янакиева.
 
Предложението ще бъде внесено за гласуване в Общинския съвет, като крайният срок за представяне на окончателното решение в просветното министерство е до края на март. В тази връзка работи комисия, в която участват и синдикатите и работодателите. Общинската образователна система има сериозни проблеми, поради неприемането на предложението за оптимизация още през 2008 година.
 
Въпреки увеличението на средствата по единния разходен стандарт за ученик 1 8-мо училище и СОУ "Св. Климент Охридски" най-вероятно ще бъдат "оптимизирани".
 
Въпреки дофинансирането от страна на Общината на маломерните и слетите паралелки в малките населени места, за да не се закриват училищата там, особено тревожно е положението в Студена и Рударци. На практика в селищата има деца, чиито родители не предпочитат те да се обучават в селските училища в слети паралелки. МОМН е предвидило финансови и материални бонуси под формата на училищни автобуси при реализирането на оптимизацията на училищната мрежа.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.