iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пререгистрират фирмите за отпадни води

РИОСВ - Перник започна изготвянето и събирането на информационни карти с данни на фирмите, формиращи отпадъчни води и заустващи във водни обекти на територията на инспекцията.
Целта е актуализация на контролно-информационната система за състоянието на отпадъчните води като част от националната система за мониторинг на водите.
Експертите от РИОСВ-Перник съвместно с Регионална лаборатория-София към ИАОС, извършват пробонабиране и анализ на резултатите по показатели, за които са определени индивидуални емисионни ограничения в разрешителните за заустване на отпадъчни води и в комплексните разрешителни.
Крайният срок за изготвяне и представяне на информационните карти в РИОСВ-Перник е 31.03.2010 г.
След проверка и анализ на данните, копия от информационните карти се представят в Изпълнителната агенция по околна среда /ИАОС/
Срокът - 20 април, е определен със Заповед № РД - 484 / 14.09.2004 г. на Министъра на околната среда и водите, основана на разпоредбите в раздел IV „Контролно - информационна система за състоянието на отпадъчните води" от Наредба № 5 за мониторинг на водите (обн. ДВ, бр. 44 / 2007 г.)
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.