iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Едно от обещанията на премиера е изпълнено

Едно от поетите от премиера Бойко Борисов вече е изпълнено. Депутатите приеха на второ четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за Кодекса на труда.
 
В поправката е записано, че се предлата Велики петък като ден на духовно пречистване в навечерието на Възкресение Христово, да бъде неработен ден. Според каноните на християнската религия на този ден не се работи.
 
Промените в Кодекса на труда създават нормативна база за осъществяване на социален диалог на областно равнище. Чрез институциализирането на областни съвети за тристранно сътрудничество ще се даде възможност за обсъждане и изразяване на мнение по широк кръг въпроси на социалната политика с областно значение, отнасящи се до регулирането на трудовите и непосредствено свързаните с тях отношения, осигурителните отношения, както и по въпросите на жизненото равнище.
 
Уредени са и въпроси, свързани с правилата, приложими към командированите национални експерти и националните експерти на обучение към службите на Комисията.
Нов текст определя за трудов стаж и времето, през което е изпълнявана държавна служба или работа по трудово правоотношение според законодателството на друга държава-членка на Европейския съюз, както и времето на заемане на длъжност в институция на Европейския съюз, удостоверено с акт за възникване и за прекратяване на правоотношението.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.