iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Зам. кмет "забравил" да декларира 1 200 декара придобита земя

Зам. кмет "забравил" да декларира 1 200 декара придобита земя

В декларациите на общо 263-ма души, заемащи висши държавни длъжности у нас, са открити несъответствия в имуществената декларация.
 
Сметната палата публикува заключения за несъответствие в декларациите на лица, заемащи висши държавни длъжности.Сред влиятелните политици огрушки са си направили Румяна Желева, Божидар Нанев, Сергей Станишев и други. Най-фрапантен е случая с Лъчезар Иванов от ГЕРБ, който е "забравил" да декларира близо 100 000 лева.
 
В Перник с непълни декларации са следователи, прокурори и съдии.Зам. кметът на Ковачевци - Михал Михайлов е забравил да декларира 1 206 декара в местността "Пухла" край с. Лобош, Ковачевци.
 
Окръжният прокурор на Перник - Николай Цветков е пропуснал да информира властите за дяловете на съпругата си в "Мариони" ООД - Перник.
 
Диана Йорданова-Матеева, съдия в Районния съд, е пропуснала дялове на съпруга си в ИПСМП "Д-р Матеев-Невромед" ЕООД. Следователят София Йорданова-Петрова също е пренебрегнала дяловете на мъжа си в "Стеф-Уно" ЕООД - Перник, а директорът на Окръжна следствена служба Юлиян Димитров забравил за 1/2 поземлен имот с обща площ 5,25 дка в с. Михалци, община Павликени, собственост на съпругата му.
 
 
Всички лица, в декларациите на които са установени несъответствия, са уведомени и са направени повторни проверки за окончателно изясняване на фактите. Чл. 4 ал. 6 от закона дава право на лицата да правят промени в подадените от тях декларации само до 31 май на текущата година. Промени след тази дата не са позволени от закона, пишат от Сметната палата.
 
Съгласно чл. 7, ал. 7 от закона, списъкът със заключенията за несъответствие ще бъде изпратен на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите за предприемане на действия по реда на глава четиринадесета или петнадесета от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и на председателя на Държавната агенция "Национална сигурност".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.