iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Новият "Туарег" ще има и хибридна версия

Новият "Туарег" ще има и хибридна версия

"Фолксваген" разпространи първите снимки и информация за новата генерация на "Туарег", който ще е на пазара през май. Промените в дизайна обхващат цялата кола, като крайният резултат е един доста приличащ на "Ауди" Q5 автомобил. "Туарег" е добавил малко над 4 сантиметра в дължината си и е вече 4.8 м., докато височината е намалена с един сантиметър до 1.71 м.
 
При двигателите голямата новина е, че всъдеходът ще има хибридна версия, разчитаща на V6 бензинов двигател и електромотор(46 к.с.) с обща мощност 380 к.с. и 580 Нм. максимален въртящ момен. Електродвигателят не само ще подпомага ускорението, но ще може и самостоятелно да задвижва автомобила, при скорост до 50 км/ч.
 
Хибридният "Туарег" се ускорява до 100 км/м за 6.5 секунди, максималната скорост е 240 км/ч, а разходът на гориво 8.2 л/100 км. От "Фолксваген" обаче не уточняват кога ще се появи тази версия на популярния им всъдеход.
 
При излизането си на пазара "Туарег" ще се оборудва с един бензинов V6 мотор(280 к.с.) и два дизела със същата конфигурация и брой цилиндри(239 и 340 коня). Всички двигатели се комбинират с осем-степенна автоматична скоростна кутия, разработка на ZF, която се ползва също от Ауди А8 и БМВ 5 и 7 Серия.
 
Като цяло "Туарег" ще е доста по-икономичен от предшественика си, като бензиновата версия ще се нуждае от 9.9 л, за да измине 100 километра, срещу 13.3 сега. При V6 TDI консумацията е смъкната от 9.9 на 7.4 л/100 км.
 
Освен с традиционната си система за задвижване на четирите колела 4Motion всъдехода ще може да се поръча като опция и с нейната оф-роуд версия 4Xmotion, предлагаща блокировка на централния диференциал, бавни предавки и няколко програми, в зависимост от пътните условия.
 
В купето прави впечатление новото арматурното табло и навигационната система със 6.5 инчов сензорен екран, който може и да е 8 инча, ако се поръча опционалната система с 40 GB твърд диск. Като опция се появява и по-голям панорамен покрив(990 на 1452 мм).
 
Задните седалки вече могат да се движат надлъжно със 160 мм, което позволява да конфигурира интериора според нуждите. Минималният багажен обем е 520 литра(с 35 по-малко от предишната генерация. Заради батериите хибридната версия на автомобила ще е с по-малък багажник - 433 литра.
 
Сред новите системи при "Туарег" впечатления правят тази за наблюдение на областта около автомобила, разчитаща на четири камери, помощник за поддържане на лентата на движение, адаптивни светлини с автоматично превключване между дълги и къси светлини и електрохидравличната спирачка. В прессъобщението се съобщава и за система за компенсиране на наклона, но не става ясно дали тя е активна, като при "Кайен" или работи на друг принцип.
 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.