iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


НЗОК: Няма да работим с пернишката болница. МБАЛ: Объркали са се, ще работят!

НЗОК: Няма да работим с пернишката болница. МБАЛ: Объркали са се, ще работят!

Здравната каса няма сключени договори с 12 лечебни заведения, съобщи шефката на НЗОК Жени Начева.
 
На пресконференция по-рано днес, новата шефка на Здравната каза, Жени Начева обяви шокиращата вест, че касата няма да сключи договор с пернишката болница по нито една клинична пътека, тъй като лечебницата не отговаря на изискванията.
 
Начева дори добави, че в Перник динамиката на движение на пациенти от региона  към съседни региони е най-голяма и несключването на договор с болницата няма да доведе до проблеми със здравното обслужване на пациентите.
 
В списъкът попадат още болниците в Трън, Радомир и Брезник, където вече взимат място процеси по преструктуриране на дейността им.
 
Новината шокира местната общественост, тъй като МБАЛ "Рахила Ангелова" е областна болница и в нея годишно се лекуват хиляди пациенти от Пернишко. Несключването на договор означава, че тяхното лечение няма да бъде поето от Здравната каса.
 
Като грешка определиха от МБАЛ информацията на Начева. По думите на директорът на здравното заведение д-р Вяра Церовска пернишката болница е била втората, която е подписала договора с Националната здравноосигурителна каса. Жени Начева пък лично е помогнала на д-р Церовска при сключването на контракта. Д-р Вяра Церовска  допуска, че е станала неволна грешка при изготвянето на списъка с болниците без договори със здравната каса.
 
Преди дни iPernik.com Ви информира, че многопрофилната болница за активно лечение "Рахила Ангелова"  има подписан договор за 157 клинични пътеки, като сред тях има и нова за очна хирургия. Останалите болнични заведения - Белодробната болница, Болницата за долекуване и рехабилитация и частната "Еврика" също са подписали договори с НЗОК.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.